Skoči na glavno vsebino

ZA SREČO V DRUŽINI

Kot pravi znani mislec Aristotel: Biti srečen je morda edini življenjski cilj, ki je skupen vsem ljudem.

Svetovalni delavci vrtca , ki se povezujemo v štajersko-koroški aktiv, smo pred kratkim izdali že trejo knjigo z naslovom: Za srečo v družini. V knjigi odkrivamo in predstavljamo vire za učinkovitejšo vzgojo in uspešnejši razvoj otrok. Predstavljena so teoretska izhodišča pozitivne psihologije, v nadaljevanju pa praktični primeri, skozi katere prepoznavamo pomen spodbudnega okolja in družine.
Knjiga je našla svojo teoretično utemeljitev v konceptu pozitivne psihologije, katere bistvo je, da iščemo pozitivne vire, ki vodijo do zadovoljstva, optimizma, upanja, skratka do sreče. Predpostavlja, da se družinsko srečo da graditi in da v naši okolici obstajajo različni viri, ki k temu prispevajo, samo uporabiti jih je potrebno.
V knjigi se posvečamo pozitivnim vidikom življenja družin, tako da razkrivamo čisto praktične vire, primere, ki krepijo, podpirajo in spodbujajo družine.
Dr. med. Tina Bergant je zapisala, da skozi knjigo odkrivamo svojo pot sreče. Želimo, da knjiga najde pot do srečnih in malo manj srečnih družin in odraslih. Da bomo svojo srečo znali ceniti, jo negovati in spodbujati tudi pri tistih, ki jih imamo najraje: v svoji družini.
Knjiga je namenjena vsem družinam, strokovnim delavcem in vsem, ki poklicno ali kako drugače spodbujamo družine na njihovih poteh, v njihovih radostih, težavah, izzivih.
Vsem slovenskim družinam želimo, da bi zavestno in pogumno dograjevali svojo družinsko srečo. Kajti v srečnih družinah rastejo srečni otroci, v njih pa se razvija potencial za ustvarjanje spodbudne prihodnosti.

Naročilo je možno preko naročilnice. 

Zapisala:
Martina Ošlak, uni.dipl. ped.
Svetovalna delavka Vrtca Mavrica Vojnik

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost