Skoči na glavno vsebino

Plavalni tečaj je namenjen otrokom v zadnjem letu pred vstopom v šolo. Izvede se v času kurikula, običajno v mesecu maju in sicer v sodelovanju z Alpsko šolo v bazenu Term Zreče  

S prvimi izkušnjami v vodi pogosto izražamo »plavalno abecedo«, kjer otroci poleg lastnosti vode spoznavajo tudi nov način gibanja in osvajajo spretnosti v vodi. Prinaša jim  veselje in zadovoljstvo. Plavalno opismenjevanje se prične s čofotanjem v vodi, hojo, zajemanjem vode v dlan, potapljanjem glave, poskakovanjem v vodi itd.

Izkušnje so pokazale, da je plavanje pomembno za celovit razvoj osebnosti predšolskega otroka. Poznati moramo razvoj otrok, gibalne izkušnje, spretnosti in znanja ter tako sistematično razvijati in krepiti ne le osnove motorike, ampak tudi specifična in specialna znanja, s katerimi otroka usmerimo tudi v šport in nove kvalitete preživljanja prostega časa.

Glasba pri ljudeh zbuja močna čustva, zato je eno izmed najboljših sredstev, ki nam pri predšolskem otroku omogoča doseganje občutij ugodja in sproščenosti, hkrati pa prebuja celotni spekter čustev.

Skupaj z otroki bomo prepevali otroške pesmi in prisluhnili zvokom okrog nas, se ob njih veselili in jim dajali dušo.

 

Glasbene dejavnosti so del izvajanja kurikula v vseh oddelkih, v okviru pevskega zborčka pa se srečujejo otroci, ki na tem področju kažejo še posebno močan interes, željo po ustvarjanju. Namen izvajanja obogatitvene dejavnosti s področja glasbe je poglobljeno razvijati področje glasbenega razvoja kot tudi spodbuditi čutno zaznavanje in doživljanje sveta.

 

Skupina se bo skladno z možnostmi srečevala v poslovnem času oddelkov, katerih otroci so vključeni vanjo. V okviru dejavnosti bodo otroci peli, igrali na mala Orffova glasbila, ustvarjali v glasbi in ob glasbi, spoznavali glasbene didaktične igre, ustvarjali ritmične vzorce, se seznanjali z novimi pesmimi, ritmično izrekali besedila in utrjevali pesmi.

Kot že nekaj let do sedaj, bomo za otroke organizirali predstave.
V tem šolskem letu si bodo otroci ogledali 2 predstavi v izvedbi zunanjih izvajalcev (otroci od 4. leta dalje) in 2 predstavi v izvedbi lutkovne skupine zaposlenih (za vse otroke), ter predstavo za otroke, ki so osvojili Mavričnega bralčka.
Stroške predstav, ki zajemajo prevoz in vstopnino na predstavo plačajo starši, vrtec pa s pomočjo Sklada Vrtca Mavrica zagotovi brezplačno udeležbo otrokom, katerih starši plačila ne zmorejo (načelo enakih možnosti).
Predstave, ki jih pripravi lutkovna skupina zaposlenih, so za vse otroke brezplačne.

November 2022

Škratek prehladek

Lutkovna skupina Vrtca Mavrica Vojnik

December 2022

Glasbena pravljica

Dijaki Gimnazije Celje Center

16.2. 2023 

Doktor Sreča

Miškino gledališče

April 2023

Mala Marjetica in gozdni mož

Lutkovna skupina Vrtca Mavrica Vojnik

Maj 2023

Predstava za vse, ki so osvojili Mavričnega bralčka

Osrednja knjižnica Celje (enota Vojnik)

(Skupno 537 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost