Skoči na glavno vsebino

Naše sodelovanje temelji na spoštovanju in upoštevanju staršev kot primarnih skrbnikov, ki nosijo glavno odgovornost za otrokovo vzgojo in razvoj. Z dvigom kakovosti dela s starši in z ustreznejši in dostopnejšim obveščanjem, z raznovrstnostjo ponudbe ter z izboljšanjem neposrednega sodelovanja starši-vrtec, ustvarjamo pogoje za dopolnjevanje institucionalne in družinske vzgoje, kar je tudi namen in naloga vrtca. Starši sodelujejo in se vključujejo preko sveta staršev in sveta zavoda. Prav tako sodelujemo v obliki roditeljskih sestankov, poglobljenih pogovorov, mesečnih srečanj, preko internega glasila, popoldanskih srečanj, prireditev, praznovanj in vključevanja v vzgojno delo.
Vsak od nas se trudi, da vzpostavi dober odnos med staršem in vzgojiteljem. Iz teorije želiva čim več prenesti v prakso in najino praks povezati s teorijo. Kajti komunikacija med starši in vzgojitelji je pomembna za uspešno delo z otroki. Saj, če starš zaupa v strokovne delavke/ce, se mi čutimo dolžne opravičiti to zaupanje.
Dvig kakovosti medosebnih interakcij med starši in strokovnimi delavkami-ci je zagotovo ključnega pomena, ki vpliva na dobro počutje otrok v vrtcu.
Vsako vzgojno delovanje pušča v otroku sledi. želimo si in trudimo se da naša komunikacija s starši, pusti globoke sledi, ki bodo otrokom pomagale pri uspešnem vključevanju v družbo, vzpostavljanju kakovostnih odnosov in jih spodbujale v procesu vse življenjskega učenja.

 

(Skupno 691 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost