Skoči na glavno vsebino

Vrtec Vojnik

Vrtec Mavrica Vojnik je javni zavod. Uresničuje svoje poslanstvo  z  vrednotami  in z vizijo vrtca.

Vizijo vrtca oblikujemo vsi udeleženci vzgojno – izobraževalnega sistema na osnovi vrednot ter zavedanja, da poteka učenje v spodbudnem učnem okolju.

Vizija : Vrtec, ki z naravo vzgaja za življenje, spodbuja celosten osebnostni razvoj otroka, samostojnost, radovednost in ekološko zavest pri otroku. 

SKUPAJ PO POTI MAVRICE

 V enoti Vojnik imamo v šolskem letu 2023/24 13 skupin, od tega 5 skupin prvega starostnega obdobja, 7 skupin drugega starostnega obdobja in 1 kombiniran oddelek. Igralnice so opremljene s standardi, kar omogoča otrokom ustvarjalnost pri igri in učenju.

Vrtec je kraj kjer imamo veliko možnosti za igro, raziskovanje v različnih dejavnostih. Vsak dan doživimo kaj novega in tako rastemo z novimi besedami, hitrejšimi koraki, izkušnjami, odkrivanji sveta. S pestrimi aktivnostmi sestavljamo mozaik v razvoju in napredku otrok.

Naš vrtec stoji v naravno bogatem okolju. V bližnji okolici raziskujemo naravna okolja kot so: gozd, travnik, park.. v vseh letnih časih.

Sodelovanje staršev in vrtca prinaša otrokom številne prednosti, zato mu v našem vrtcu posvečamo vso skrb in pozornost. Za uspešno sodelovanje pa je bistvenega pomena medsebojno spoštovanje, aktivno sodelovanje, upoštevanje in spoštovanje osebnosti starša in strokovnega delavca, enotnost delovanja in upoštevanje obveznosti vrtca v luči zakonodaje.V vrtcu se trudimo vzpostavljati individualnost pri navezovanju stikov, procesnost pri vzdrževanju le-teh in ustrezno komunikacijo pri pogovorih.

Pri načrtovanju in izvajanju našega vzgojnega poslanstva starše sprejemamo kot partnerje, si zanje vzamemo čas, jih pozorno poslušamo in smo z njimi odkriti.

Pri vsakem otroku smo pozorni na vsa področja razvoja in vedno izpostavljamo njegove močne plati. Vse skozi se trudimo za naš strokovni razvoj in skušamo izboljševati svoje delo in iskati izzive. Tu vidimo, da je bistvenega pomena uvid v lastno delo- kje smo, kaj lahko izboljšamo, kje lahko še kaj pridobimo, kako izkoristiti močna področja in kako sprejeti šibko področje kot izziv. Trudimo se dajati znanju pravo vrednost in spodbujamo radovednost ter ljubezen do učenja. Motiviramo za kritično, odgovorno in modro uporabo znanja. Vedno je dovolj prostora in časa za ustvarjalnost.

 Na naši skupni poti si želimo mnogo izzivov, ki bodo prispevali k trajnostnemu razvoju in skupnemu učenju za življenje. Ker živimo v času hitrih sprememb in iskanja pravih idej, bomo posebej rahločutno skrbeli za ohranjanje otroškega navdušenja za raziskovanje in razmišljanje. 

Človek je največji dar, največje bogastvo, človek je najbolj pomemben,.. ( Irena Potočar Papež- iz predavanja : Moč sodelovanja)

(Skupno 2.427 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost