Skoči na glavno vsebino

Temeljni cilj svetovalne službe v vrtcu je optimalni razvoj otroka ne glede na spol, socialno in kulturno poreklo, veroizpoved, narodno pripadnost ter telesno in duševno konstitucijo. 

Svetovalna služba v vrtcu pomaga in sodeluje z osnovnim namenom, da bi bili vsi posamezni udeleženci v vrtcu čimbolj uspešni pri uresničevanju temeljnih vzgojno-izobraževalnih ciljev. Njena temeljna naloga je, da se na podlagi svojega posebnega strokovnega znanja preko svetovalnega odnosa in na strokovno avtonomni način vključuje v reševanje pedagoških, psiholoških in socialnih vprašanj vzgojno-izobraževalnega dela v vrtcu s tem, da pomaga in sodeluje z vsemi udeleženci v vrtcu in po potrebi tudi z ustreznimi zunanjimi ustanovami.

S svetovalno delavko se lahko posvetujete o:
– vključitvi in navajanju otroka na življenje v vrtcu,
– vzgoji in o otrokovem razvoju,
– reševanju težav, ki jih ima otrok ob kritičnih situacijah v družini,
– prehodu in pripravi na vstop v šolo,
– odpravljanju otrokovih razvojnih, čustvenih in vedenjskih težav ter stisk (težave pri hranjenju, spanju, močenju postelje, nemirnost, agresivnost,…)
– pomoč otrokom s težavami in motnjami v razvoju,
– spodbujanju nadarjenega otroka.

Svetovanje poteka na osnovi prostovoljnosti vsakega posameznega udeleženca, na osnovi zaupnosti podatkov, dogovora in vedno v dobrobit otroka.

Svetovalna delavka: mag. Branka IZDA

KONTAKT: branka.izda@guest.arnes.si

TELEFON: 03 780 00 21

(Skupno 563 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost