Skoči na glavno vsebino

Zaposleni na enoti Frankolovo se ves čas trudimo, da bi bilo otrokom prijetno, lepo, da bi se skozi igro veliko naučili, ter da bi vrtec ohranili v najlepših spominih.

Konec meseca maja smo v našem vrtcu izvedli težko pričakovano čarobno noč v vrtcu, ki jo izvajamo že drugo šolsko leto. Predhodno smo skupaj z otroki naredili načrt dejavnosti z različnimi predlogi otrok, ki so kar deževali iz njihovih glavic. Najprej smo se lotili priprav z dekoracijo prostorov, kjer nam je bila rdeča nit »Zvezdica zaspanka« ter pripravili ves potreben material in pripomočke za predvidene aktivnosti.

V nestrpnem pričakovanju noči, smo se vsi veselo zbrali pozno popoldne v našem vrtcu. Otroci so zraven prinesli nahrbtnike, potovalke z odejo, vzglavnikom, pižamo, ninice…Ker nam je ob pričetku vreme nagajalo z dežjem, smo se sprehodili z dežniki po kraju ter prepevali različne pesmice. Nato smo si skupaj pripravili  večerjo  in se posladkali s sladico »popsi čokoladnimi  lizikami«. Ogledali smo si tudi risanko na velikem platnu v telovadnici. Ker v kinu ne sme manjkati kokic, smo si jih tudi privoščili. Kmalu je prenehalo deževati, zato smo se hitro odpravili ven z namenom, da pripravimo kurišče. Na palici nad ognjem smo si pekli penice, kar nam je bila zelo prijetna dogodivščina, za nekatere otroke tudi prva. Zvečer nas je s pismom presenetil Škratek Zaspanček, kjer smo po navodilu nadobudno iskali skriti zaklad po vrtcu in ga kmalu tudi našli v eni izmed igralnic. To je bilo veliko presenečenje za otroke, saj je vsak dobil mini otroško svetilko. Seveda smo se z njimi sprehodili po vrtcu z namenom, da bi našli Škratka Zaspančka, da bi se mu zahvalili, vendar ga nismo našli, verjetno je že spal kje med igračami, saj nam je zaupal, da zelo rad spi v vrtcu. Nato smo se preoblekli v pižame in  si umili zobe. Sledila je pižama zabava ob glasbi v telovadnici vrtca, ki smo jo spremenili v veliko plesišče. Peli smo, plesali in zraven nepopisno uživali.  Počasi smo že postali utrujeni in zaspani, zato smo telovadnico spremenili v spalnico. Na tla smo položili velike blazine, zlezli v svoje spalne vreče oz. se pokrili z odejami. Otroci so prisluhnili  otroški pravljici ter počasi zaspali.

Noč je bila zelo mirna…naslednje jutro pa je bilo prvo vprašanje otrok…KDAJ BOMO IMELI SPET ČAROBNO NOČ V VRTCU?

….TO JE BILA NAŠA NAJBOLJŠA NOČ, KI JE NE BOMO NIKOLI POZABILI…

                                                                                                           Zapisala vzg. Klaudija Lubej

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost