Skoči na glavno vsebino

DELAVNICE 112

Vrtec Mavrica Vojnik že nekaj časa uspešno sodeluje s Centrom za krepitev zdravja iz Celja. Pod njihovim vodstvom, smo za otroke izvedli že delavnice pravilnega umivanja rok, tokrat pa smo za najstarejše oddelke izbrali delavnice prve pomoči oziroma »Klic na 112 in nudenje prve pomoči«.

V četrtek, 15.6.2023 sta nas prijazni gospe, podučili o poškodbah, s katerimi se lahko srečamo, pogovarjali smo se o tem, kam pokličemo, če se nam pripeti nezgoda, se srečamo s požarom….in spoznali smo, da je zelo pomembno, da poznamo svoj domači naslov, saj bomo tako lahko reševalce pravilno usmerili in s tem pripomogli, da pomoč, ki jo potrebujemo, pride v najkrajšem možnem času.
Seveda pa, lahko pri določenih zadevah, ukrepamo tudi sami. Rano, si najprej speremo pod vodo, nato pa jo zaščitimo z obližem. Če je poškodba hujša, pa mora pomagati zdravnik. Pogledali smo si, katere pripomočke lahko uporabi.
Prav tako smo spoznali lutko, po imenu »Mirko«. Lahko smo pokukali, kaj se skriva pod kožo, kje so naša pljuča, srce in rebra. Opazovali smo, kaj se dogaja z našim telesom, ko dihamo in prav na lutki, smo lahko pogledali, kako pomagati nekomu, če potrebuje pomoč, zaradi zastoja srca.

Delavnica je bila izredno zanimiva, izobraževalna in strinjamo se, da je pomembno, da s takšnimi vsebinami, pričnemo seznanjati tudi naše najmlajše.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost