Skoči na glavno vsebino

Vojnik, 25.2.2020

Poostreni sanitarno higienski ukrepi  in načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v Vrtcu Mavrica Vojnik v času koronavirusa (COVID-19)

Spoštovani starši,

ob vsakodnevnem spremljanju vseh razpoložljivih virov Ministrstva za zdravje, v Sloveniji ni razloga za preplah ob nastali epidemiji koronavirusa (COVID-19) v Italiji, a je kljub temu potrebno biti izredno previden.

Na osnovi dosedanjih podatkov opredeljujemo reden način medsebojnega obveščanja kot del pripravljenosti na tveganja in načrt ukrepanja ob zaznavi tveganj za COVID-19.

Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se hitro spreminjajo, zato se vodstvo Vrtca Mavrica Vojnik dnevno seznanja  in upošteva stalne ocene tveganj za javno zdravje v Sloveniji. NIJZ je ključna točka v sistemu medsebojnega obveščanja in zagotavlja stalno dosegljivost.

Odgovorne osebe v vrtcu dnevno spremljajo navodila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za zdravje, Ministrstvo za zunanje zadeve ter European Centre for Disease Prevention and Control. 

 NA OSNOVI POZIVA MINISTRSTVA je vrtec določil odgovorne osebe, ki morajo v skladu s priloženimi napotki pričeti s postopki priprave načrtov za kontinuirano delovanje in izvajanje vzgojno-izobraževalnih dejavnosti. 

SPLOŠNI PREVENTIVNI IN SPECIFIČNI UKREPI (NIJZ)
Vir: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019 

 

Več v obvestilu tukaj.

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost