Skoči na glavno vsebino

Novo šolsko leto je znova priložnost za nadgrajevanje dobrega in usklajevanje različnih potreb, želja, možnosti.

V enaindvajsetih skupinah smo pod našo mavrico sprejeli 381otrok, s katerimi dela 45 strokovnih delavcev in ostali zaposleni, ki poskrbijo, da je naše delovno okolje urejeno, da imamo zadovoljne naše želodčke in da poskrbimo za vse formalne obveznosti organizacije, katere del smo.

Z odgovornim ravnanjem se bomo trudili skrbeti za trajnostni razvoj. Vsakodnevno se bomo trudili odpirati naše učno okolje in poudarjati pomen medsebojnega sodelovanja, medsebojnega učenja.

Uvodno pedagoško konferenco z poročili o LDN za šolsko leto 2013-13 in samoevalvacijo za to šolsko leto ter izhodišči LDN za šolsko leto 2014-15, smo strokovni delavci imeli 26.8.2014. Dogovorili smo se tudi za strategije dela z otroki s posebnimi potrebami in težje vodljivimi otroki, obnovili znanje o varnem delu in skrbi za higieno pri prehranjevanju.

Uvodni roditeljski sestanki so se izvedli od 8.do 26. septembra. Z ciljem, da vsem staršem posredujemo čim več informacij, ki so zelo pomembne za življenje otroka v vrtcu in naše medsebojno sodelovanje, smo v okviru strokovnega kolegija skrbno pripravili opomnik za strokovne delavke, ki je vseboval vsebine in pomembne izhodiščne točke uvodnih srečanj s starši.

Aktiv za kakovost je skladno s svojim načrtom dela izvedel notranjo presojo 10. In 11. septembra.                      

Izbor projektov na nivoju vrtca, ter kazalnike za posamezne prioritetne cilje za to šolsko leto, smo naredili v okviru strokovnih aktivov 23. septembra 2014.

O pomenu soodgovornosti smo se pogovarjali na prvem strokovnem izobraževanju za strokovne delavce, ki smo ga izvedli v ponedeljek 29.septembra. Predavanje z naslovom Tanka črta odgovornosti je vodil g. Jani Prgič.

 

kronika

 

kronika1

 

Pika nogavička se je s Fickom oglasila tudi v našem vrtcu, z nami rajala, nam pekla palačinke, razdelila pa nam je tudi nekaj Fickovih bolh (beri:rozine).

V tednu otroka, katerega naslov je v tem šolskem letu Za razigrano in ustvarjalno otroštvo, smo cel teden ustvarjali, se podajali na raziskovalne pohode, obiskovali drug drugega…

 

kronika2

 Naši najmlajši v raziskovanju…

kronika3

 V Novi Cerkvi so imeli trgatev…

kronika4

 Kakšne žogice pa so to?

16.10. 2014 je zasedal Svet staršev, ki je pregledal Samoevalvacijo in Poročilo o realizaciji dela v šolskem letu 2013/14 in predlog LDN za šolsko leto 2014/15. Sprejeti so bili nadstandardni programi.

26.10.2014 je LDN za šolsko leto 2014-15 sprejel vzgojni zbor, Svet zavoda pa ga je potrdil 23.10.2014.

Jesen je čudoviti čas za številne ustvarjalne delavnice… Koliko najrazličnejšega materiala smo prinesli iz naših sprehodov.

šmartno Brez naslova 2

Z jesenskimi plodovi smo ustvarjali tudi na enoti Šmartno v Rožni dolini

V mesecu oktobru smo v goste povabili gasilce, izvedli akcije evakuacije, pregledali gasilske avtomobile in opremo gasilcev…        Brez naslova 3

Gasilci na obisku enote Šmartno v Rožni dolini       

Brez naslova 4 Brez naslova 5

 Kljub slabemu vremenu je vaja evakuacije v Vojniku bila zelo uspešna, 23.10.2014

V tednu zmanjševanja odpadkov smo razmišljali kaj vse je odpadek, kje je njegovo mesto, kaj lahko nastane iz njega…

                         Brez naslova 6                         

Razvrščanje odpadkov v enoti Šmartno v Rožni dolini

V oktobru smo veliko časa posvečali zdravju in zdravi prehrani. Ker smo tudi Zdrav vrtec, smo v skupinah pripravljali zdrave namaze, kuhali smo čaje in ustvarjali vabljive prigrizke. Ni bilo težav, da kdo ne bi želel česa poskusiti.

                                                                              Brez naslova 7

Malica »smeško« je teknila še bolj kot sicer

V Vojniku nas je obiskal čebelar Andrej in nam povedal veliko zanimivega o čebelah in medu.

Brez naslova 8

Zdrav slovenski zajtrk, 21.10. 2014, je tudi tokrat potekal v intimnem, prazničnem vzdušju, ob svečkah, glasbi, vonju pravega domačega kruha in okusnega domačega mleka.

Brez naslova 9

Zajtrk v skupini gospe Damjane Čretnik in gospe Irene Strnad

Brez naslova 10                Brez naslova 11

Takole smo pridno jedli v skupini gospe Magde Šrekl in Franje Turnšek.

Zelo veseli smo bili tudi naših gostov, gospe Mojce Skale, gospe Urške Mužar in gospoda Bena Podergajsa

.Brez naslova 12

Brez naslova 13

Naši novinčki iz skupine gospe Vere Krivec in gospe Petre Narobe tudi že vedo, kakšen je zdrav zajtrk.

Brez naslova 14

Zajtrk v enoti Šmartno v Rožni dolini

Otroci izmenične skupine so skupaj z gospo Polono in gospo Sašo pojedli čisto vse in tako nahranili čisto vse mišice.

Brez naslova 15

Mesec november smo v vseh skupinah posvetili KNJIGAM in vsemu, kar nam te dobre prijateljice prinašajo.

Tudi naše oglasne deske, kotički in garderobice smo uredili skladno z delovanjem v smeri skrbi za zdravo prehrano, zdravje.

Brez naslova 16

Brez naslova 17

V enoti Šmartno v Rožni dolini smo spoznali, da se s čebelicami ukvarjajo tudi zelo mladi fantje.

Brez naslova 18

Čebelar v enoti Šmartno v Rožni dolini, 21.10.2014

Brez naslova 19

Oglasna deska skupine iz igralnice številka 6: gospa Vera in gospa Petra.

Brez naslova 20 

Brez naslova 21

Oglasna deska v enoti Šmartno v Rožni dolini

V prvem tednu novembra smo se vsi strokovni delavci udeležili srečanj študijskih skupin, katerih osrednja tema je bila Pomen gibanja za razvoj predšolskega otroka. Izvajalka študijskih skupin v Zrečah in v Podčetrtku je bila tudi naša ravnateljica.

18.11.2014 smo se starši in strokovni delavci zbrali v ustvarjalnih delavnicah, kjer smo ustvarjali izdelke za praznični sejem, se družili v prijetnem klepetu, si izmenjali pričakovanja in odkrivali svoja močna področja.

Brez naslova 22       Brez naslova 23

Brez naslova 24   Brez naslova 25

Brez naslova 26  Brez naslova 27

Brez naslova 28  Brez naslova 29

Brez naslova 30

Nastali so čudoviti izdelki, ki smo jih za Sklad prodajali na sejmu v Novi Cerkvi, prednovoletnem sejmu v telovadnici OŠ Frankolovo in stojnicah predprazničnega sejma pred vrtcem v Vojniku

5. 12. 2014 smo mavrični pevci in plesalci folklorne skupine pod vodstvom Katarine Antloga, Ane Gregorc in Luka Čatra v KUD Vojnik sodelovali na otvoritvi medgeneracijskega centra Kamrca. Pokazali smo kaj znamo in zmoremo najmlajši in uživali v druženju vseh generacij.

V skrbi za lasten profesionalni razvoj smo zelo odgovorno pristopili k delu v okviru Mreže 2, Šole za ravnatelje. Razvojni tim našega vrtca je pripravil številna izhodišča za razmislek o svoji vlogi vzgojitelja/pomočnika vzgojitelja, izzivih na poklicni poti in načrtih strokovnega razvoja.

                                                                 Brez naslova 31

Delavnica Mreže 2, 2.12.2014

                                                                       Brez naslova 32

Katere so prednosti, slabosti, izzivi in ovire na naši karierni poti?

 

V prazničnem decembru smo se vsi skupaj zelo razveselili naših upokojenih sodelavk, za katere smo pripravili krajši glasbeno plesni program, jih povabili v svoje igralnice iz ob dobrem kosilu uživali v prijetnih spominih.

 Brez naslova 33

                                                    Upokojene sodelavke na obisku – 3.12.2014

Ker smo strokovne delavke želele, da praznični sejem ne mine brez pravih domačih keksov, smo zavihale rokave, prinesle modelčke in kar nekaj ur posvetile pripravi najrazličnejših dobrot, ki so bile tako dobre, da smo jih skrile same pred sabo.

Brez naslova 34  Brez naslova 35

Brez naslova 36

Praznični sejem, ki se je odvil v četrtek,11.12.2014, v atriju našega vrtca je bil poln lepih izdelkov, otroke pa so najbolj začarala pravljična bitja in barvne lučke v disku mavrične telovadnice. Naši otroci so ta dan še posebej radi nakupovali, saj so bili zlati in srebrni cekini izjemno privlačno menjalno sredstvo.

Brez naslova 37  Brez naslova 38

Brez naslova 39

Pravljični december je poseben tudi zaradi številnih lepih dogodkov v skupinah, na enotah pa skupaj s šolarji vsako leto pripravijo pogumne predstavitve še na odru.

Brez naslova 40

Čajanka s starši v oddelku Šmartno v Rožni dolini

Palčki iz Socke so nastopili na prireditvi »Pravljica za lahko noč in mirne sanje« ( 16.12.2014)

Brez naslova 41

Otroci iz enote Socka so bili zelo pogumni palčki

Otroci v enoti Nova Cerkev so skupaj z Damjano Horvat, Tatjano Pinter in Majo Črepinšek nastopili na prireditvi » Iz babičine skrinje« ( 17.12.2014).

 Brez naslova 42

Otroci iz enote Nova Cerkev so še pogumnejši, če so v varnem zavetju starejših šolarjev

Otroci iz enote Šmartno v Rožni dolini so predpraznično prireditev izvedli na odru KUD Vojnik in sicer v petek, 19.12.2014.

Brez naslova 43

Nastop otrok iz oddelka Šmartno v Rožni dolini

Zaposleni smo se od koledarskega leta poslovili nasmejani v družbi Veselega odra iz Mihovec pri Veliki Nedelji ki so nam v KUD Vojnik odigrali komedijo Srečen zakon.

Brez naslova 44  Brez naslova 45

Ravnateljica se je vsem zaposlenim zaželela zdravja, miru in da bi tudi v prihodnje z veseljem naredili dobro za našo skupnost, v resnici živeli vrednote, med sabo iskreno in odkrito komunicirali, se poslušali, razvijali pozitivna čustva in sledili srčnim strunam.

Preden je večina otrok odšla na novoletne počitnice, so nas v vseh enotah obiskala pravljična bitja, vili Nataša in Karmen, ki sta uživali v družbi zabavnega Božička. Prosili smo jih, naj Teti zimi prenesejo naše prošnje za sneg in bele praznične dni.Brez naslova 46

Obisk v enoti Frankolovo

Brez naslova 47 

Obisk otrok v Novi Cerkvi

Brez naslova 48 

Pravljična bitja so obiskala tudi otroke v Socki

Nazadnje pa so zaplesala še z otroci v Vojniku, potem pa skupaj z Božičkom odšla na dolgo pot.

Brez naslova 49 Brez naslova 50

Družinski praznik smo polepšali še pevci in plesalci našega vrtca, ki smo v telovadnici OŠ Frankolovo nastopili na tradicionalni prireditvi Frankolovčani Frankolovčanom.

Brez naslova 51

Pod vodstvom Katarine, Klaudije, Lidije in Luke smo v zboru zapeli pevci skupin iz Vojnika in Frankolovega

Ko pa smo se pevcem priključili še plesalci pod vodstvom Ane Gregorc, smo zapolnili oder in ogreli še zadnje srce in roke…

Brez naslova 52

 Med prazničnimi dnevi je zapadel sneg in bilo je vse pripravljeno za čudovite zimske dni, ki jih je večina preživela doma.

 Za novo leto smo si zaželeli zdravja, veliko dobrih prijateljev in vsak dan neskončno veliko priložnosti za smeh, druženje in učenje.

Tudi v tem šolskem letu so naši Mavrični planinčki zelo pridni. Najprej so se 11.10.2014 podali na Sv. Tomaž.         

    Brez naslova 1x

Brez naslova 2x                                            

Male pohodnike so spremljale Suzana Videnšek, Mojca Trobiš in Tina Ošlak.

Posebej vznemirljiv je bil nočni pohod z lučkami 15.1. 2015. Pot je vodila na Konjsko, do turistične kmetije Pohole. Spremljevalke so bile Damijana Čretnik, Mojca Trobiš in Tina Ošlak.

Brez naslova 3x

Predsednik PD Vojnik, g. Mirko Blazinšek, nas je prijazno sprejel na svojem domu in nas pogostil s toplim čajem

Brez naslova 4 x 

Lučke so nam razsvetlile pot

Ena od prioritetnih nalog v tem šolskem letu je tudi širjenje besednjaka, jezikovnega razumevanja in komunikacijskih veščin, zato smo se odločili da se vsi strokovni delavci udeležimo izobraževanja Lutka-spodbujevalec otrokovega govornega razvoja. V soboto, 17.1. 2015, smo v goste povabili višjo predavateljico PF v Ljubljani, Heleno Korošec. V celodnevnem predavanju z ustvarjalnimi delavnicami smo se zopet prepričali, da je lutka odličen medij za komunikacijo med vzgojiteljem in otrokom in med otroci samimi, saj lahko kot posrednik izboljšuje medosebne odnose in sprošča vzdušje v skupini.

 

Brez naslova 5x

 

Brez naslova 6x

Brez naslova 7x

Brez naslova 8x

 

V januarju 2015 je programski svet pripravil 11. strokovni posvet Dobre prakse Umetnost v vrtcu, kjer je ravnateljica Simona Žnidar sodelovala tudi kot mentorica

referentkam in koordinatorica predstavitve dobre prakse iz področja dramske umetnosti. Iz našega vrtca je deset strokovnih sodelavk pripravilo osem prispevkov, ki so

objavljeni v obsežnem zborniku posveta. Sodelavka Irena Štravs je uspešno prakso vključevanja lutke v delo z deklico s posebnimi potrebami tudi plenarno predstavila.

 

Brez naslova 9x

 

 

29.1.2015 se je na temo KOMUNIKACIJA V TANDEMU srečal strokovni aktiv. Vodje strokovnega aktiva so ob pomoči ravnateljice izbrale članke in pripravile izhodišča za strokovno razpravo. Po izvedeni strokovni razpravi smo ugotovili, da smo se prav vsi nanjo zelo dobro pripravili.

Projekt »Pomahajmo v svet« je mednarodni projekt, preko katerega otroke v vrtcih in šolah med seboj povezujemo preko video omrežja, kjer se lahko v živo vidijo, si pomahajo in naučijo prvih tujih besed. Velik poudarek smo namenili predvsem spoznavanju kultur, običajev in načina življenja. V projekt so letos vključene 4 skupine. Da smo lahko uresničili prve povezave, smo morali najprej rešiti nekaj tehničnih težav, pri katerih se je odlično odrezal Luka Čater. Povezani smo z vrtci iz Pirana, Portugalske in dvema iz Hrvaške.

Brez naslova 10x

Brez naslova 11x

Skupina Irene Fevžer in Aleksandre Zazijal si je v svoji igralnici uredila kotiček MOJA OBČINA

Brez naslova 12x 

V skupini Ane Gregorc, Katarine Antloga in Luka Čater se odlično znajdejo tudi v tujem jeziku – govorijo z vrtcem iz Portugalske

 V mesecu kulture smo pridno delali v okviru projekta Etika in vrednote.

Brez naslova 13x

Gospa Trobec nam je pripovedovala kako je bilo v šoli NEKOČ

Obiskala nas je knjižničarka krajevne knjižnice.

Brez naslova 14x

S knjigami se srečujejo tudi naši najmlajši.

                                                 Brez naslova 15x

Otroci iz skupine Irene Štravs in Lucije Slatinšek

Brez naslova 16x

Mladi glasbenik iz skupine Sabine Tavzes in Metke Štravs

 Praznovali smo tudi slovenski kulturni praznik.

Brez naslova 17x

Naši najstarejši otroci so skrbno uredili kulturni kotiček

V okviru inovacijskega projekta pridno skrbimo za vsa področja otrokovega razvoja in redno pripravljamo izzive, ki pomenijo tudi krepitev našega medsebojnega sodelovanja, povezovanja.

                                                             Brez naslova 18x

V glasbeni delavnici nastaja spremljava Pesmi ljudstev sveta

Brez naslova 19x 

Brez naslova 20x

V naravoslovni delavnici spoznavamo snovi in njihove lastnosti

Brez naslova 21x 

Plešemo kot naši vrstniki v daljni Afriki

Brez naslova 22x 

Kaj se zgodi?

Brez naslova 23x

Ali mi bo uspelo?

Brez naslova 24x 

 Koliko dela imamo mi

Brez naslova 25x

                                                       Kaj vse lahko naredimo?

Naša ravnanja in delovanja so v duhu ekološke osveščenosti, zato skrbimo zase, za prijatelje in za okolje.slika1

Eko modna revija v skupini Katarine, Ane in Luke

Oddelek Katarine, Ane in Luke je obiskal učno in ogledno kmetijo Župnek, kjer smo si ogledali živali ter jesenske pridelke. Prijazna gospodinja Greta nam je pripravila naravni jabolčni sok in palačinke z domačo marmelado.

slika2

Vseskozi skrbimo za ločevanje odpadkov, zato imamo ločene zabojnike za papir, plastiko in biološke odpadke tudi v vseh igralnicah.

slika3

V okviru projekta Say hello to the world je oddelek Katarine, Ane in Luke izdelal plakat s predstavitvijo prijateljev iz Portugalske.

slika4

O vrednotah med prijatelji smo razmišljali tudi v okviru natečaja Društva za sobivanje z naslovom: Spodbujajmo prijateljstvo. Sodelovalo je več skupin, 3. Mesto med vrtci pa so osvojili otroci iz oddelka Nine Kotnik in Mojce Trobiš

slika5

Plakat, ki so ga ustvarili otroci iz skupine Nine in Mojce

Mesec marec je vznemirljiv mesec družin, srečanja generacij.

slika6

Srečanje z babicami in dedki v skupini Fanike in Nine

slika7 

V četrtek, 5.3.2015, se je naša folklorna skupina pod vodstvom Ane Gregorc in v spremljavi Luke Čater udeležila območnega srečanja otroških folklornih skupin » Z igro in plesom v pomlad«. Ker so pridno vadili plesne korake in odrsko postavitev je bila njihova predstavitev odlična.

24.3.2015 je naša folklorna skupina popestrila materinski dan v Špesovem domu in tako tudi na ta način poskrbela za krepitev medsebojnega sodelovanja, ki je v Evropskem letu razvoja 2015 še posebej izpostavljena vrednota.

slika8

slika9

V sklopu ohranjanja kulturne dediščine posebno skrb namenjamo izbiri kakovostnih predstav za otroke naših oddelkov.

slika10

21.10.2014 – predstava veliki strah malega tigra ( Gledališče Ku-kuc)

slika11 

27.11.2014-predstava Praznična Vililandija (Gledališče Ku-kuc)

slika12

15.1.2015 – Miška na potepu (Gledališče Makarenko)

slika13 

23.4.2015 – Gledališče Ku-kuc

slika14 

Nastop folklorne skupine za oddelke našega vrtca

 

O tem , da res uživamo, največ pove spodnja fotografija…

slika15

27.3.2015 nam je društvo Talon iz Frankolovega podarilo predstavo Zvezdica Zaspanka. Za spremembo smo si jo vsi, skupaj z učenci prve triade OŠ Frankolovo, ogledali v športni dvorani OŠ Frankolovo.

slika16

slika17

slika18

slika19

Prvega aprila smo skupaj s predstavniki Občine Vojnik, predstavniki KS Vojnik, Čebelarskega društva Vojnik in prijatelji iz Danijelovega Levčka pred Občino Vojnik posadili medovito lipo, ki so jo podarili iz Čebelarske zveze Slovenije in podjetja Medex. Vsi skupaj bomo poskrbeli, da bo mala lipa rasla tako hitro in zdravo, kot rastemo mi.

slika20

10.4. 2015 smo se odzvali pobudi Atletske zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije- Združenja športnih zvez in sodelovali v najbolj množičnem teku za otroke v Sloveniji.

slika21

slika22

slika23

   Tekli smo na igrišču OŠ Vojnik

slika24

Ker smo zelo aktivni v programu Mali sonček smo zahtevano razdaljo pretekli brez težav

slika26 

Tekli pa so tudi v Sock

slika27

slika28

slika29

Seveda smo si prav vsi sodelujoči prislužili medalje

12.4.2015 smo v sodelovanju z TD Frankolovo z izdelki opremili oder tradicionalnega Cvetličnega sejma na Frankolovem.

slika30

Ravnateljica je na sejmu izžrebala nagrajence

Ker tesno sodelujemo s krajem, smo bili izbrani za sodelovanje v Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro. Odločili smo se, da bomo prejeto donacijo uporabili za ureditev Mavrične čutne poti na igrišču našega vrtca v Vojniku.

slika31

Oddelek Irene in Aleksandre se je na nakupe podal z kovančki, ki jih najdejo na svojih sprehajalnih poteh

slika32 

slika33

Z veseljem in ponosom smo žetončke namenili našemu mavričnemu vrtcu

Planinski pohod, 11.4.2015, v dolino sedmerih mlinov in ogled obore jelenov Lamperček – Dobrna

slika34

Prijazni gospod Karel Pungartnik nam je pokazal še edini delujoči mlin, sobo, kjer je spal mlinar, stare mlinarske pripomočke in postopek predelave žita v moko.Pognal je tudi mlinkso kolo.

slika35 

Ogled Vovkovega mlina. Ko se je zavrtelo kolo, je vse bučalo.

slika36 

Ogled lovske sobe pri Lamperček, kjer so nas zelo gostoljubno sprejeli. Največje zanimanje je požel nagačen medved.

Navdušili so nas tudi jelenčki, mufloni, ki smo jih lahko hranili z jabolki.

slika37

slika38

Malico in nalogo mladih planinčkov smo opravili na igrišču pri Lamperček

slika39 

Polni lepih vtisov smo se v dolino kar odkotalili. Neizmerno smo uživali.

15.4. 2015 so skupino Irene Fevžer obiskali predstavniki Srednje zdravstvene šole iz Celje, ki so z nami naredili eko zobno pasto in veliko zanimivih poskusov.

slika40

slika41

slika42

slika43

slika44

slika45

V aprilu smo pozornost namenili skrbi za zdravje, zato so na vhodu igralnic 12,13 in 14 v goste povabili zdravnika, dr. Andreja Klančnik.

slika47

Najbolj pogumna je bila Vesna, ki jo je zdravnik lahko pregledal prvo

slika48 

slika49

slika50

slika51

Oddelek Nine in Mojce si je pripravil zdrave mlečno sadne napitke

slika53 

Tudi naši najmlajši so otipali, povonjali, okušali…. Zdravo sadje in zelenjavo – otroci iz skupine Sabine Tavzes in Metke Štravs

slika54 

In si na koncu pripravili še zelo zdrav napitek

slika55 

Izmenjali smo si eko fižolčkova semena, ki smo jih potem posadili

V okviru projekta Mali sonček se je oddelek Ane, Katarine in Luke v četrtek, 16.4.2015, podal ob Šmartinsko jezero. Sicer spomladansko naporna pot je bila ob prebujajoči naravi polna prijetnih doživetij. Ker je sonček že zelo močan, so na poti upoštevali vsa priporočila v okviru projekta Varno s soncem.

slika56

Otroci oddelka Ane, Katarine in Luke ob Šmartinskem jezeru

21.4.2015 – Svetovni dan zemlje letos praznujemo že šestintridesetič. Dan je namenjen dvigovanju zavesti o varovanju okolja, mi pa kot osveščeni eko frajerji vedno razmišljamo o skrbi za naravo, katere del smo.

Dan smo posebej posvetili ponovni uporabi odpadnega in naravnega materiala, poskrbeli pa smo tudi za zdravo malico iz našega zeliščnega vrta.

slika57

slika58

slika59

Oddelek Franje in Magde je pripravil okusno pehtranovo potičko in zeliščni čaj

slika60

Zapeli smo našo eko himno

slika61 

Poznamo vsa zelišča našega zeliščnega vrtca – oddelek Magde in Franje

slika62 

Oddelki iz igralnic 12, 13 in 14 so pripravili modno revijo na temo VSE ZA POROKO

slika63

Oblekli so nevesto in ženina, družice, glasbenike… in bili smo pripravljeni za »žurko«

slika64 

Eko modna revija na enoti Frankolovo

slika65 

slika67

Naši najmlajši na modni pisti

V sklopu praznovanj Dneva Zemlje smo se prijavili na natečaj podjetja UHU in izdelovali drevesa.

slika68

Oddelek Ane, Katarine in Luke so z naravnimi materiali izdelali cvetoče pomladno drevo

slika69

Za zeliščni vrt skrbimo tudi najmlajši

slika70

Kako diši! – otroci is skupine Franje in Metke

slika71

Sadili smo fižolčke – otroci iz skupine Sabine Tavzes in Metke Štravs

V tem šolskem letu še posebno pozornost namenjamo gibalnim dejavnostim in bivanju na prostem. Temu so sledila tudi srečanja staršev.

slika72

slika73

slika74

Srečanje družin v skupini Sabine Tavzes in Metke Štravs

slika75

Družine so telovadile tudi v skupini Irene Štravs in Lucije Slatinšek

V sredo, 22.4.2015, je oddelek Nine, Mojce in Anje (poklicna prekvalifikacija) pripravil športno popoldne s starši, ki so ga izvedli v parku Vojnik.

 

14. in 15. marca smo se predstavili na razstavnem prostoru Altermeda, katerega rdeča nit je v tem letu bila »Zdrav življenjski slog in vrednote v predšolskem obdobju«. Za ureditev razstavnega prostora na temo »Zelišča naših babic« smo prejeli priznanje za doseženo 1. mesto.

slika1

Razstavni prostor vrtca, ki sta ga pripravili Irena Fevžer in Magda Šrekl

2

Ekokoordinator Dane Katalinič pri ocenjecanju našega razstavnega prostora

S prispevkom Zakaj je vredno vztrajati, ki sta ga pripravili ravnateljica Simona Žnidar in pomočnica ravnateljice Zvonka Grum in je izšel v zborniku referatov smo sodelovali na 10. Konferenci Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja, ki je potekala v Ljubljani, 20.3.2015.

3

                   Predstavitev referata- Zvonka Grum

 

Tudi v izmenični skupini se dogajajo številne ustvarjalne delavnice. V skupini Polone Kralj in Saše Žaberl so z zanimanjem izvedli naravoslovno delavnico PLAVAJOČE JAJCE, ob tem pa z vsemi čutili prepoznavali in ločevali še sladkor in sol.

4

                 Kakšnega okusa pa je tole?

5 

                     Vsi bomo poskusili in izmenjali ugotovitve.

 

Enota Nova Cerkev je letos skrbno uredila zeliščni vrtiček, za katerega so sadike in semena prinesli otroci, starši, stari starši in tako pokazali, da rek »V slogi je moč« še kako trdno drži.

6

 

7

8

22. 4. 2015 so otroci enote Nova Cerkev obiskali konjeniški klub Krašek v Višnji vasi. Ker jim je živalski svet blizu, jim je bil dan na kmetiji nekaj čudovitega. Ob konjih je utrujenost hitro minila.

9

10

11

V tednu zmanjševanja odpadkov so se na enoti Nova Cerkev skupaj s šolarji udeležili čistilne akcije, iz odpadnega materiala pa pripravili vse, da je zaživela eko modna revija, v kateri so otroci neizmerno uživali.

12

6.5.2015 smo za starše pripravili predavanje z naslovom Gibaj, razmišljaj in se izražaj v svojem gibanju, ki ga je izvedel kinezioterapevt, g. Uroš Jelen. Udeleženci smo pridobili veliko nasvetov na kaj naj bomo pozorni pri gibalnem razvoju svojega otroka, pa tudi svojem gibalnem udejstvovanju.

Od 11.5. do 15.5. 2015 so se naši najstarejši otroci udeležili Plavalnega tečaja v bazenu Golovec v Celju. Izvedli smo ga v sodelovanju s Športno zvezo Celje, s katero ima vrtec sklenjeno pogodbo in so registrirani za opravljanje tečaja plavanja ter imajo sklenjeno pogodbo za opravljanje dejavnosti reševanja iz vode.

13

Oddelek Ane, Katarine in Luka – ponosni na priznanja ob zaključku, ki so si ga ogledali tudi starši

14.5.2015 je bilo za nas posebno popoldne, saj smo se vsi oddelki predstavili na prireditvi Kdor poje, kdor pleše, se igra, je v Vrtcu Mavrica doma. Ker radi rišemo, telovadimo, sejemo in sadimo rastline, eksperimentiramo, obožujemo ples in pesem… ni bio prav nič težko razmisliti kako naj predstavimo naše delo.

14

Ponosni smo na to, da je v tem šolskem letu pod vodstvom Ane Gregorc ponovno oživela naša folklorna skupina

15

Najmlajšim so pr nastopu pomagali starejši in skupaj so se iz »malih gosenic razvili v čudovite metulje, ki so za sanjami odleteli v širni svet«

16 

Enota Frankolovo se je predstavila s spletom pesmic, ki jim popestrijo vsakdan

17

Vse lepote glasbe vežejo in bogatijo tudi skupino vedoželjnih otrok pod vodstvom Ane Gregorc,Katarine Antloga in Luka Čater. V letošnjme šolskem letu so s pomočjo projekta Pomahajmo v svet razširili svoje znanje jezika, zato so nam nekaj pesmic zapeli v različnih jezikih

18

Ravnateljica, gospa Simona Žnidar, je v svojem govoru poudarlla, da se vsi zaposleni zavedamo čarobne moči, ki jo imamo v otroških močeh in odgovornosti, ki iz tega izhaja.

19

V čudovito celoto je program povezalaAleksandra Zazijal

20.5. 2015 smo se z Mavričnim zborčkom, združenim iz pevcev enote Vojnik in enote Frankolovo predstavili na enajsti prireditvi Pojem in igram v Narodnem domu Celje, ki jo organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območna izpostava Celje. Otroci so peli in igrali doživeto, dinamično, veselo in sproščeno. Glasba je živela v zadovoljstvo nastopajočih, poslušalcev in prirediteljev.

53

V oceni dr. Dragice Žvar je zapisano, da je nastop našega zbora »obogatil prireditev,

saj ga odlikuje natančen ritem in čisto izvajanje melodičnih linij.«

Čestitke mentorici Katarini Antloga.

20

Ker smo Mavrični bralčki celo leto pridno brali, nas je Knjižnica v KUD Vojnik nagradila z zaključno predstavo Kako je kuža Renčo nehal renčati v izvedbi gledališča Makarenko.

21

22

Od 25.5.2015 do 27.5.2015 so se naši Mavrični planinčki pod vodstvom Martine Ošlak, Damijane Čretnik In Mojce Trobiš udeležili trodnevnega tabora v domu Škorpijon na Sv. Duhu na Ostrem vrhu. Bilo je čudovito. Hvala vsem mentoricam in čudovitemu osebju doma.

23

24

25

26

27

 

28

Za pogum, vztrajnost in lep odnos do narave so si prav vsi udeleženci tabora prislužili posebno priznanje

V mesecu maju smo bili izbrani za sodelovanje v Mercatorjevi aktivnosti »Radi delamo dobro« . Med tremi kandidati smo zasedli drugo mesto in si prislužili donacijo v višin 200 eur, ki smo jo prejeli v torek, 26.5. 2015, na zaključni prireditvi pred prodajalno Merkator Vojnik.

 

29

                                  Prejem donacije

28.5.2015 so se štiri ekipe našega vrtca udeležile 36. Cicibaniade, tradicionalnega srečanja predšolskih otrok v spretnostnem poligonu , ki poteka v okviru vseslovenske in evropske akcije Športna unija Slovenije, Veter v laseh. Vsaka ekipa se je predstavila s kratko pesmijo, plesom ali igro. Prijavnina na prireditev sta bila 2 plastična zamaška po udeležencu.

30

Cicibaniade so se udeležile ekipe iz oddelkov vzgojiteljic: Romane Suholežnik, Ane Gregorc in Katarine Antloga,

Damijane Čretnik in Sonje Jankovič

31

                  Ekipa pod vodstvom Damijane Čretnik se predstavlja

32 

                  Ekipa pod vodstvom Ane Gregorc in Katarine Antloga

V okviru projekta Sobivanje-društvo za trajnostni razvoj, smo si z receptom priprave čajote 6.6. 2015 na Festivalu Sobivanje pridobili nagrado v sklopu zdravih in ustvarjalnih receptov. Recepte za narastek iz buče čajote in pehtranove potičke so pripravili v skupini Magde Šrekl in Franje Turnšek. Vse skupaj so z zdravjem začinile še zeliščarske vile, ki so jih otroci izdelovali iz zelišč našega zeliščnega vrta. Čestitamo.

4.6. 2015 se je zadnjič v tem šolskem letu sestal strokovni aktiv, ki smo ga posvetili pregledu opravljenega dela in pripravi izhodišč za delo v naslednjem šolskem letu. Cilj letošnjega delovanja strokovnega aktiva je bil okrepiti profesionalizem in skrb za lastno strokovno rast zaposlenih.

Še vedno zelo pridno delamo v projektu Pomahajmo v svet. Delo naših skupin je predstavljeno tudi v 1. Mednarodnem zborniku primerov dobre prakse v projektu«Pomahajmo v svet«. Čestitke sodelavkam Magdi in Franji, Romani in Nataši, Ireni in Aleksandri in Ani, Katarini in Luki.

33

Oddelek Ane, Katarine predstavlja našo državo prijateljem na Portugalskem

 

7.6.2015 so se naši plesalci folklore pod vodstvom Ane Gregorc zelo uspešno predstavili na prireditvi Folklora na vasi v Novi Cerkvi.

34

35

Mesec junij je mesec zaključnih srečanj po skupinah.

36

37

Druženje ob ribniku s starši oddelka Damijane Čretnik in Irene Strnad

38 

Druženje ob ribniku s starši oddelka Damijane Čretnik in Irene Strnad

 

Da resnično skupaj s starši delamo veliko dobrega za naše otroke je dokazala tudi letošnja prireditev STARŠI OTROKOM MAVRICE, ki so jo pod koordinacijo Metke Štravs pripravile različne zasedbe staršev, ki so pokazali svoje glasbene, pevske, športne, kulinarične in še kakšne sposobnosti in pripravili zelo zanimivo popoldne. Program je odlično povezala Vesna Kotnik, ki je na odru odigrala kar nekaj vlog.

Muca Maca v najnovejši izvedbi je navdušila otroke in starše. Uživali smo v glasbenih točkah zakoncev Hladnik, gospoda Žibret in ansambla Domena Jevšenaka. Starši enote Socka so poskrbeli za celo kopico slastnih marmeladnih in nutelinih palačink. Da pa so se kalorije hitro porabile, je poskrbel še g. Bevc s športno (judo) delavnico.

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

Vsem sodelujočim staršem, otrokom in obiskovalcem se za prijetno popoldne zahvaljujemo in vsem skupaj želimo zdrave, mirne in sproščujoče počitniške dni.

 

11.6.2015 je zadnjič v tem šolskem letu zasedal Svet staršev. Skupaj smo pregledali opravljeno delo v iztekajočem šolskem letu, začrtane smernice za naprej (vpis za naslednje šolsko leto), poslušali smo poročilo predsednice Sklada vrtca in predstavnike staršev zaprosili za pomoč pri spodbujanju staršev k izpolnjevanju anketnega vprašalnika, ki nam bo v pomoč pri vpogledu v lastno delo in nenehni skrbi za razvoj.

 

22.6.2015 je zasedal upravni odbor Sklada vrtca. Pogledali so opravljeno delo v tem šolskem letu in začrtali smernice za prihodnje delovanje. Sklad bo o svojem delovanju poročal tudi preko zgibank, ki bodo staršem razdeljene na uvodnih roditeljskih sestankih jeseni 2015.

Tople dni so v oddelkih izkoristili za prijetna druženja družin.

Brez naslova1

                        Družine iz enote Socka so se odpravile v Dobrno

 

V enoti Socka so celo leto pridno sapoznavali domačo pokrajino, ljudi in običaje in v okviru projekta Turizem izdelali pravi zemljevid kraja.

Brez naslova2

Brez naslova3

Gospa Mojca Skale je otrokom v enoti Socka predstavila simbole naše občine

Junij je čas številnih prireditev na prostem in tako so se tudi otroci iz enote Socka udeležili prireditve Socka poje, pleše in igra.

Brez naslova5

Brez naslova6

Za celoletno skrb za urejenost razstavnega prostora v trgovini Spar v Arclinu, nas je ob koncu šolskega leta Sparky nagradil z obiskom in velikim darilom s športnimi rekviziti.

Brez naslova7

Brez naslova8

Kljub temu, da je bilo zelo vroče, je Sparky z nami zelo rad zaplesal

Junij pa je tudi vznemirljiv čas zaključkov vrtčevskega življenja za naše šolske novinčke, ki se podajajo v šolske klopi. Želimo jim veliko dobrih prijateljev, predvsem pa zdravja in moči, da uresničijo vse svoje sanje.

Brez naslova9

                                     Mali »maturantje« enote Socka

Brez naslova10 

Brez naslova11

                Od nas so se poslovili tudi otroci iz skupine Ane,Katarine in Luke

Zadnje srečanje Sveta zavoda, 17.6.2015, je bilo namenjeno pregledu opravljenega dela v tem šolskem letu in potrditev članov in namestnikov članov volilne komisije za volitve predstavnikov zaposlenih v Svet zavoda.

Uvodni sestanek s starši, ki bodo svoje otroke prvič pripeljali v vrtec 1. septembra, smo se srečali v četrtek, 18.6.2015.

 

Zaključna konferenca z zborom zaposlenih, ki smo jo izvedli v ponedeljek, 22.6.2015, je pokazala, kaj vse smo v tem letu dobrega naredili, začrtala pa je tudi smernice za naprej. Začenjamo s počitniškimi dnevi, ki bodo zaradi drugačnega oblikovanja skupin, priložnost za sklepanja prijateljstva, iskanja novih priložnosti… skratka čas, namenjen raziskovanju, uživanju in prijetnemu bivanju na prostem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost