Skoči na glavno vsebino

Datum: 16.1.2022

Spoštovani starši,

zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-Cov-2 smo od pristojnega ministrstva danes prejeli nujno okrožnico s prošnjo, da vas z njeno vsebino seznanimo takoj.
Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ)  obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo, ko smo seznanjeni z okužbo otroka/zaposlenega, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni. V soboto 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.
Vrtci še nadalje ravnamo skladno z navodili. To pomeni, da vas bomo o prepoznanem visokorizičnem stiku takoj obvestili preko e-asistenta, preko katerega vas bomo obveščali tudi takoj po prejemu potrjene okužbe.  Starši oz. zakoniti zastopniki boste lahko za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku karantene. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.
Za preprečevanje oz. omejevanje širjenja okužb je najpomembnejše, da  takoj po seznanitvi z visokorizičnem stiku  začnemo spoštovati navodila za bivanje v karanteni in opazovati zdravstveno stanje. Zelo pomembno je tudi, da nas o obolenjih in karantenah takoj obveščate in da se v vrtcu in tudi sicer upoštevajo vsa navodila in priporočila za ohranjanje zdravja.
Obveščamo vas tudi, da smo med vikendom prejeli več sporočil o karantenah, pa tudi obolenjih med otroci in zaposlenimi, nekaj zaposlenih je na t.i. varstvu svojih otrok, zato se organizacija dela vseskozi spreminja. Vemo, da vam bo situacija včasih prinesla tudi kakšna vprašanja, zato se lahko z njimi vedno obrnete na strokovne delavce v oddelku, na svetovalno službo ali na vodstvo vrtca. Prosimo vas za razumevanje sprememb, saj se odgovorni vseskozi trudimo, da delo organiziramo po najboljših močeh in tako, da je nemoteno in čim bolj varno in skladno z našo vizijo in načrti.

Želim vam zdravja in moči, da skupaj zmoremo premagati zadnje izzive virusa. Doslej smo bili uspešni in prepričana sem, da smo čisto blizu konca tega posebnega časa.

                                                              Ravnateljica: Simona Žnidar, prof. def.

 

 

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost