Skoči na glavno vsebino

Mavrični ljudje iz igralnice številka 1

Smo homogena skupina prvega starostnega obdobja, v kateri so otroci stari od dveh do treh let. Z njimi se igrava, veseliva, jih tolaživa, crtljava in vodiva v njihovemu napredku, strokovni delavki Andreja Mirnik in Martina Gorišek. Bivamo v lepi igralnici številka1, ki se odpira na sončno teraso .

V skupino osmih otrok se je priključilo šest novinčkov, ki so se prvič podali iz naročij svojih družin. Zato bomo uvajalne tedne posvetili premagovanju ločitvene krize in strahu. Vsakega otroka sprejemamo kot edinstvenega in se zavedamo, da prihaja k nam z različnimi izkušnjami in potrebami.

Dejavnosti bomo načrtovali in izvajali v skladu z otrokovimi zmožnostmi in potrebami. Gibanje je v prvem starostnem obdobju tisto, ki krepi in pospešuje otrokov razvoj tudi na kognitivno zaznavnem področju in gradi otrokovo samopodobo. V tem času malček spoznava in doživlja stvari in svet okoli sebe preko lastnega telesa, zato je vodilo v našem delu z otroki njihova lastna aktivnost.

Naš cilj je, da se bodo otroci  v skupini dobro počutili ter dosegali napredek v skladu s svojimi zmožnostmi in interesi.

Prizadevali si bomo, da prve solzice v vrtcu čimprej zamenja razposajeni otroški smeh, prepleten z vzkliki čudenja in veselja.

Strokovni delavki: Andreja Mirnik, vzgojiteljica in Martina Gorišek, pomočnica vzgojiteljice

 

 

 

 

 


(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost