Skoči na glavno vsebino

Mavrični ljudje v igralnici številka 12

V igralnici številka 12 domuje homogena skupina otrok, starih od 4 do 5 let. Skupina šteje 24 otrok, od tega je 18 dečkov in 6 deklic. Strokovne delavke v oddelku smo vzgojiteljice Ana Gregorc, Franja Turnšek in Polona Grum.

Kar sedemnajst otrok je starih varovancev, ki so bili skupaj že lansko šolsko leto, ena deklica je k nam prišla iz izmenične skupine, šest otrok pa je novincev, katere smo lepo sprejeli v svojo sredino in prepričani smo, da bodo hitro usvojili ritem in življenje utečene večine.

Veliko časa bomo namenili igri, ki je otrokova osrednja dejavnost in zelo pomembna za vsa področja njegovega razvoja. Seveda pa bomo spoznavali tudi nove pravljice, se naučili različne pesmice ter deklamacije, veliko plesali ter se gibalno izražali in ustvarjali iz različnih materialov. Bližnja okolica vrtca nam ponuja bogato učno okolje, saj je narava otrokova največja zakladnica učenja. Tako bomo hodili na sprehode do bližnjih travnikov, v gozd, v park, na bližnje hribčke ter tako krepili svoje telo. Naravo bomo raziskovali in spoznavali v vseh letnih časih in v vsej njeni raznolikosti.

Sledili bomo prioritetnim ciljem vrtca ter izvajali projekte izvedbenega kurikula (Eko vrtec, Etika in vrednote, Varno s soncem, Zdravje, Mali sonček ter Mavrični bralček). Letos bomo obiskovali tudi lutkovne predstave v Kulturnem domu v Vojniku. Predvsem pa se bomo trudili, da nam bo skupaj lepo in da se bomo vsi dobro počutili.  Verjamemo, da se bomo vsak nov dan z nasmeškom na obrazu radi vračali v naš lep mavrični vrtec.

Strokovne delavke: Ana Gregorc in Franja Turnšek,vzgojiteljici in  Polona Grum, pomočnica vzgojiteljice

 

 

 

 

 

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost