Skoči na glavno vsebino

Mavrični ljudje iz enote Nova Cerkev

Smo oddelek 21 otrok vrtca Mavrica Vojnik, starih od 3 do 6 let. Smo odmaknjeni nekoliko bolj na podeželje in malo bliže šolarjem. Naš oddelek namreč domuje v pritličju POŠ Nova Cerkev.

S  šolarji si delimo veliko telovadnico, travnato in asfaltno igrišče na katerih je ogromno možnosti za igro in gibanje v vsakem vremenu v vseh letnih časih.

Okolje, ki nas obdaja, pa nas vabi na potep. Poti po kraju so  razgibane, odpeljejo nas lahko v naselje ali na vas in vsaka pusti drugačne vtise v nas. Nudijo nam veliko možnosti za bivanje tako na travniku, kot v gozdu, na polju,…, tako da bomo lahko sami spoznali naravo, tudi pobliže, z vsemi čutili.

Seveda pa ne gre brez naših aktivnosti v igralnici. Poslušanje pravljic in zgodb, prepevanje pesmi, ples ob glasbi, likovno ustvarjanje, pogovori, razmišljanja, pripovedovanje,…, bodo prepletala naš vsakdan.

Seveda pa tudi  igra, igra, igra z veliko možnosti za pletenje nežnih vezi prijateljstva.

Strokovne delavke: Metka Štravs, vzgojiteljica, Tatjana Pinter in Loti Žlaus, pomočnici vzgojiteljice

 

12.11.2016

OTVORITEV OBNOVLJENEGA PODSTREŠJA POŠ NOVA CERKEV

Otroci in vzgojiteljici vrtca, enote Nova Cerkev, smo nastopili na otvoritveni slovesnosti prenovljenih mansardnih prostorov POŠ Nova Cerkev.  Tudi vrtičkarji se veselimo lepih novih prostorov, saj vemo, da smo v njih vedno dobrodošli.

Otvoritev podstrešja

 

17.11. 2016

ČAROBNO POPOLDNE V ENOTI NOVA CERKEV

Na čarobnem popoldnevu smo tudi letos izdelovali rezance. Pridne roke naših staršev so ustvarile rezance iz približno 100 domačih jajc v čarobni uri in pol.

Čarobno popoldne

 

4. 12. 2016

 MIKLAVŽEV SEJEM NA VASI V NOVI CERKVI

Na tradicionalnem Miklavževem sejmu, na vasi v Novi Cerkvi, smo kljub zelo mrzlemu jutru z veseljem sodelovali tudi letos. Vrtec Mavrica Vojnik smo predstavili  z izdelki, ki so nastali v naši enoti in tudi s tistimi iz ostalih oddelkov vrtca. Z veseljem so nam pomagali tudi otroci iz našega oddelka.

Miklavžev sejem

 

 

 

 

 

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost