Skoči na glavno vsebino

Mavrični ljudje iz enote Socka

Smo skupina 2. starostnega obdobja   in letos bomo pod okriljem strokovnih delavk Romane  Suholežnik , Janje Brezovnik in Nike Jelenc  širili svoja obzorja. V skupino nas je vključenih  20  otrok v starosti 3-6  let. Domovali bomo v enoti Socka.

Skrbeli bomo za celovit razvoj vsakega posameznika ter prepoznavali močna in šibka področja ter jih nadgrajevali. Otrok je ustvarjalna osebnost. Za razvoj ustvarjalnosti je potrebno primerno okolje, s katerim bomo  spodbujale  otrokov navdih za razmišljanje in iskanje lastnih predvidevanj.

Otrokovo   radovednost  bomo  potešile tako, da  bodo  želeli  stvar ali predmet prijeti, otipati,povohati in  s tem zadovoljiti potrebo po zadoščanju čutnih zaznav, kot so vid, sluh, vonj, tip kar  bova  upoštevali  v načrtovanih  aktivnostih.

Pri otrocih se v razvojnem obdobju zaznane sposobnosti čutil šele razvijajo in ostrijo, zato bomo tudi dale bogato možnost eksperimentiranja in ob tem bodo otroci ubesedili svoja občutja in spoznanja .Ob teh aktivnostih bodo otroci sodelovali z vrstniki, se pogovarjali in izmenjevali svoja predvidevanja o določenih zaznavnih stvareh ter ob tem posledično razvijali zmožnosti mišljenja.
Prioritetno bomo skrbele za vzgojno-izobraževalni proces , ki jih bo na nevsiljiv način skozi igro popeljal in skozi njihovo motivacijo idej, zamisli, predstav, iskanja informacij do novih spoznanj oziroma znanj,

V ospredju bo aktiven, radoveden otrok, me  pa    bomo  organizatorke, koordinatorke  in soustvarjalke. Skrbele  bomo za dobro počutje,da bodo otroci radi prihajali in delili trenutke odraščanja tudi z strokovnimi delavkami in z roko v roki  tudi s starši.

Delo bomo obogatili z različnimi projekti in  sledili prioritetnim ciljem .

PRI OTROCIH NI MAJHNIH KORAKOV.

VSE KAR STORIJO IN NAREDIJO SO VELIKE STVARI.

PTREDVSEM SRCE IMAJO VEČJE KOT MI- ODRASLI.

VANJ SPRAVIJO VSE KAR VIDIJO IN VSE,

ČESAR SE NE ZAVEDAJO-TUDI MAJHEN KAMENČEK,

KI SO GA OPAZILI NA CESTI,

LISTEK Z DREVESA,

POLJUBČEK KAR TAKO,…

                                          (neznan avtor)

Strokovne delavke: Romana Suholežnik, vzgojiteljica in Janja Brezovnik, pomočnica vzgojiteljice in Nika Jelenc, pomočnica vzgojiteljice

                      

 

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost