Skoči na glavno vsebino

Mesec oktober je mesec požarne varnosti, mesec , v katerem se pogovarjamo o nevarnostih ognja, naravnih nesreč , delu, ki ga opravijo gasilci in še mnogo kaj.

V našem oddelku smo tako spoznali gasilca in opremo, ki jo potrebuje v primeru požara, spoznali in osvojili smo pomembne telefonske številke (112, 113), katere moramo poklicati v primeru nesreče ali nevarnosti, ter se pogovarjali tudi o tem kaj moramo povedati, kadar pokličemo na ti dve številki. Ob prebiranju slikanic »JEŽEK SNEŽEK« smo spoznali nevarnosti požara in poplave ter se ob dogodivščinah in pomembnih nasvetih Ježka Snežka veliko naučili.
Prav posebno doživetje pa je bilo, ko smo obiskali GASILSKI DOM VOJNIK. Čeprav smo kombiniran oddelek, smo navdušeno prisluhnili vsem gospodom gasilcem, ki so si na ta dan vzeli čas za nas, otroke in zaposlene Vrtca Mavrica Vojnik in nam zelo nazorno in slikovito razkazali svoje prostore, vozila, reševalno lestev, sirene ter seveda največje presenečenje za otroke – REŠEVALNEGA PSA. Reševalni pes – Maks- je bil tisti, ki je navdušil vse, tudi tiste najmlajše, za katere je bil zvok sirene prehrupen. Njegov oprtnik je bil dobro pripravljen za reševanje ponesrečencev različnih nesreč. Vse pohvale vsem, ki se trudite in skrbite za varnost vseh nas v občini Vojnik z delom gasilca v PGD Vojnik.
Sodelovalna kultura med Vrtcem Mavrica Vojnik in številnimi društvi (med katerimi je že mnogo let tudi PGD Vojnik) je dobro razvita in ravno to je tisto kar dopolnjuje naše delo. Otroke lahko učimo na različne načine in trenutki kadar imamo priložnost teorijo in vse kar smo prebrali v knjigah prikazati tudi v praksi, je tisti del, ki otrokom daje veliko. Narava človeka je takšna, da si trenutke in stvari zapomnimo bolje, kadar so prisotni tudi čutni dražljaji in z obiskom, kot je bil naš v Gasilskem domu Vojnik, so otroci brez dvoma prejeli in osvojili pomen biti GASILEC.
Zahvaljujemo se Vam vsem GASILCEM PGD Vojnik, ki ste nam namenili svoje znanje, izkušnje in nas toplo sprejeli v Vaš- naš GASILSKI DOM.

 

Zapisala Katja K. Grosek, dipl.vzg. VMV

 

Več v galeriji

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost