Skoči na glavno vsebino

PO POTI MAVRICE V NOVO ŠOLSKO LETO

Poletje se poslavlja in že diši po novem vrtčevskem letu, ki se nam približuje, z njim pa tudi mnogo novih doživetij, raziskovanj novega in neznanega, sklepanj prijateljstev, radostnega vrveža, ki napolnjuje naš vrtec z nasmejanimi otroškimi obrazi.
V prihajajočem vrtčevskem letu 2023/2024  bo prag vrtca prestopilo okoli 400 otrok, ki so vpisani v 22 oddelkov.

Predšolsko obdobje je za otroke zelo pomembno, saj se razvijajo številne sposobnosti, spretnosti in ustvarjajo prvi socialni stiki. Ključna pri tem je dobra medsebojna komunikacija, zaupanje, sodelovanje in fleksibilno prilagajanje razmeram. Prizadevali si bomo, da bodo otroci v spodbudnem okolju rastli, razvijali svoje potenciale, samostojnost in krepili ključne vrednote za kvalitetno sobivanje z vsemi. Pri tem pa si želimo aktivnega sodelovanja in odprte komunikacije, ki je ključno za dobro počutje otroka v vrtcu. S svojim zgledom in strokovnim znanjem bomo poskrbeli, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in se razvijali v spoštljive, ljubeče, odgovorne in srečne posameznike.

Skupaj po poti mavrice se bomo soočili z vsemi izzivi in priložnostmi.

Želimo, da bi bila naša »mavrična hiša« vsak dan polna otroškega smeha, vriskanja od veselja in radosti, prostor, kjer bi se vsi počutili varno in sprejeto.

Zapisala: Martina Ošlak, ravnateljica

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost