Skoči na glavno vsebino

PO POTI MAVRICE V NOVO ŠOLSKO LETO

Poletje se poslavlja, počitnice se iztekajo … Že diši po novem vrtčevskem letu, ki se nam približuje, z njim pa tudi mnogo novih doživetij, raziskovanj novega in neznanega, sklepanj prijateljstev, hudomušnega, radostnega vrveža, ki napolnjuje našo hišo z nasmejanimi otroškimi obrazi in zadovoljstvom vseh deležnikov.
V prihajajočem novem vrtčevskem letu 2022/2023  bo prag vrtca prestopilo 385 otrok, ki so vpisani v 22 oddelkov. Ponosni smo, da na enoti Frankolovo s prvim šolskim dnem odpiramo peti oddelek. Izjemno nas veseli, da smo v mansardnih prostorih vrtca Frankolovo uredili dve novi igralnici; ena izmed le teh se bo s septembrom napolnila z oddelkom najstarejših otrok.

V obdobju negotovih razmer, povezanih z okužbo covid-19, ki smo jim bili priča v zadnjem času, se je pokazalo, kako pomembno je predšolsko obdobje za otroka, kjer se razvijajo številne sposobnosti in spretnosti ter ustvarjajo prvi socialni stiki. Ključna pri tem je dobra medsebojna komunikacija, zaupanje, sodelovanje in fleksibilno prilagajanje razmeram.
Prizadevali si bomo, da bodo otroci v spodbudnem okolju rastli, razvijali svoje potenciale, samostojnost in krepili ključne vrednote za kvalitetno sobivanje z vsemi. Pri tem si želimo vašega aktivnega sodelovanja in odprte komunikacije, ki je ključna za dobro počutje otroka v vrtcu.

S svojim zgledom in strokovnim znanjem bomo poskrbeli, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in se razvijali v spoštljive, ljubeče, odgovorne in srečne posameznike.

Želimo, da bi bila naša »mavrična hiša« vsak dan polna otroškega smeha, vriskanja od veselja in radosti, prostor, kjer bi se vsi počutili varno in sprejeto.

Roosevelt je zapisal: »Otrokom ni mar, koliko veste, dokler ne vedo, koliko vam je mar zanje.« in nam je mar za vsakega otroka.
Skupaj po poti mavrice bomo zakorakali v novo vrtčevsko leto 2022/23.

Zapisali: Martina Ošlak, v.d. ravnateljica in Nina Kotnik, pom. ravnateljice

 

 

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost