Skoči na glavno vsebino

Igralnica 10

V šolskem letu 2013/14 je v najino skupino vstopilo 21 otrok. V drugem tednu septembra se nam je pridružil deček, prvega oktobra pa bo k nam prišla še deklica, tako da nas bo 23, in sicer 12 deklic in 11 dečkov. Skupina je homogena (drugo starostno obdobje, starost 5–6 let, skupina pred vstopom v šolo).

V tem letu jih bova spremljali strokovni delavki Vesna in Nataša. Ker je Nataša v veselem pričakovanju, jo bo ob koncu koledarskega leta zamenjala druga strokovna delavka.

 

VIZIJA, POSLANSTVO:
Trudili se bova, da bo vrtec za otroke varen kraj, kjer bodo sprejeti, radovedni, veseli in ustvarjalni, kjer se bodo ob igri učili samostojnosti, odločanja in odgovornosti do sebe, drugih in okolja. Prav tako se bova trudili, da bo vrtec tudi staršem kraj, kjer bodo lahko avtonomni in bodo s svojim sodelovanjem pripomogli k ustvarjalnosti otrok. Toda najin končni cilj ne bo izdelek, ampak proces njegovega ustvarjanja in zadovoljstvo otrok, njihova angažiranost ter vztrajnost.
V sklopu prioritetnih ciljev bova razvijali predbralne in predpisalne sposobnosti, občutljivost in odgovornost do mene – tebe in okolja ter spodbujali otrokova močna področja. Pri delu v različnih projektih se bodo otroci učili na svoj značilen način: z lastno izkušnjo in raziskovanjem. Želiva si, da bodo otroci aktivni in radovedni, midve pa bova organizatorki, koordinatorki in soustvarjalki procesa.
Ustvarjali bova optimalne pogoje za razvoj njihovih potencialov tako, da bodo svobodno izražali svoje zamisli, znanja, sposobnosti ter razvijali kritičnost do sebe in drugih.
Nenazadnje želiva, da otroci do konca šolskega leta postanejo odgovorni posamezniki, ki znajo in zmorejo živeti v skupnosti, saj bodo vstopili v novo obdobje življenja.

 

Vesna Kalčič, dipl. vzg.
Nataša Vivod, pom. vzg.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost