Skoči na glavno vsebino

Igralnica 12

IME SKUPINE: heterogena

 

STAROST OTROK: 3−5 let

 

STROKOVNI DELAVKI: Katarina Antloga, dipl. vzg.

                                       Irena Sternad, pom. vzg.

POGLOBLJENI POGOVORI: Vsako tretjo sredo v mesecu 15.00−16.00.

 

MOTO:
KORAK ZA KORAKOM, Z ROKO V ROKI NASMEH PODELIMO IN Z DOBRO VOLJO ZNANJE DELIMO.

 

VIZIJA ODDELKA: Skupaj za otroka, z otrokom po poti razvoja vsakega posameznika s spodbudnim okoljem razvijati njihovo domišljijo, ki jim bo prinesla nove razsežnosti ustvarjanja in vsestransko zanimanje za različne stvari.

 

OKVIREN SKLOP DEJAVNOSTI V ŠOLSKEM LETU 2013/14

 

PROJEKTI: Mavrični bralček, Mali sonček, Varno s soncem, Medeni zajtrk, NTC – inovacijski projekt

 

SREČANJA S STARŠI: december, marec, maj

 

RODITELJSKI SESTANEK: september , februar

 

Potrebno je imeti čustveno inteligenco in z njenimi značilnostmi povezano strategijo, da lahko delujemo v tako občutljivem obdobju otrokovega razvoja.
Midve delujeva na način, da otroku prisluhneva, mu pomagava, ga spodbujava in mu nudiva občutek varnosti in sprejetosti. Seveda nekateri otroci to začutijo prej, drugi kasneje. Pomembna je vztrajnost, doslednost, empatičnost.
V letošnjem šolskem letu bova otrokom nudili različne miselne izzive, ki bodo spodbujali njihovo funkcionalno učenje. Poskušali bova zagotavljati smiselne učne spodbude za vsakega posameznika in mu ponujali čim več različnih priložnosti, pri katerih bo uporabljal govor. Pripravljali bova druženja z vrstniki in odraslimi, saj se otroci najbolje učijo v družbi. Pripravljali bova tudi dejavnosti, pri katerih bodo otroci notranje motivirani in posledično vztrajni in ustvarjalni. Ponujali jim bova možnosti, da sami dajejo pobude, predloge, želje …
Spodbujali bova gibanje otok v vseh letnih časih ter ob tem razvijali njihovo grobo motoriko. Pri fini motoriki pa bova pozorni na natančno gibanje rok ob koordinaciji med prsti in očmi.
Razvijali bova občutljivost za empatijo, izražanje čustev in upoštevanje le-teh, nadziranje razpoloženja, reševanje medosebnih težav ter gradili na vztrajnosti, samostojnosti in prijaznosti drug z drugim.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost