Skoči na glavno vsebino

SENZORNA SOBA V VRTCU MAVRICA VOJNIK

» Življenje je zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika.«
(kitajski pregovor)

S pomočjo naših sopotnikov NA POTI MAVRICE smo v iztekajočem letu v enoti Vojnik uresničili našo željo – uredili smo  prijeten prostor, ki je namenjen umirjanju, sproščanju in druženju z vrstniki in odraslimi. Z malenkostno predelavo in dodelavo obstoječe hišice,  smo ob pomoči sponzorjev/donatorjev smo uredili senzorni kotiček, v katerem se lahko otroci ob strokovnem delavcu prepustijo svetlobnim, zvočnim in terapevtskim učinkom masaže.

V prostoru je tudi otroška knjižnica, steklena tabla, klavir in kotiček za individualno delo z otrokom, ki smo mu dodali še kinestetično mizo. Zelo veseli smo tudi ureditve  stopniščnih praktikablov, ki jih uporabljamo za vaje pevskega zbora, poslušanje glasbe ali pravljice, ogled predstave…

Zagotavljanje možnosti sproščanja, umirjanja, doživljanja lepih in dobrih izkušenj je izjemno pomembno za razvoj človekovega čustvovanja, doživljanja sebe in kasneje drugih, zato smo izjemno veseli, da smo SKUPAJ uspeli še dodatno zagotoviti boljše možnosti za trenutke, ki jih posvečamo senzorni integraciji, uravnavanju notranjega ravnovesja, sebi in drugim.

Prostor v času počitnic oz. združevanja enot in v času medsebojnih obiskov (ko si npr. otroci iz enot ogledajo predstavo v KUD Vojnik) pod vodstvom strokovnih delavcev uporabljajo vsi naši otroci.

Ureditev prostora so omogočili naslednji sponzorji/donatorji: AD klima, Aleš Domadenik, s.p., Atlas trading, d.o.o., Caster, d.o.o., Celjske mesnine d.o.o., Čater Benjamin, Fegeš Andrej s.p. , Filter- urbane rešitve, d.o.o., Ganga, d.o.o., Heres d.o.o., Kabis d.o.o.,Kerin – Brigita Kerin s.p., K2 trade , d.o.o.,  Kota d.o.o., Krois in sinovi d.o.o.,  Makom, d.o.o., Matjaž d.o.o., Peor d.o.o.,  Pliberšek- Jeram Adrijana, Premica d.o.o., Remont d.d., Rotary club Celje, Rudnik s.p., Senzorika Varga- Mario Varga, s.p., Sintal d.o.o., TD Vojnik,  Za otroke, d.o.o.  Za preobleko blazin in sedežnikov je poskrbela gospa Jelka Habjanič.

Ker o čustveni pismenosti kot pravi dr. Zoran Milivojevič (psihoterapevt z dolgoletno prakso na individualni, partnerski in skupinski terapiji ter raziskovalec vpliva čustvovanja na zdravje in razvoj bolezni) lahko govorimo le kot o družbeni kategoriji, lahko povzamemo, da smo vsi skupaj NAREDILI VELIKO DOBREGA ZA NAŠE OTROKE, ki so naša darila in naša bodočnost.

Tudi v prihodnje si NA NAŠI POTI ŽELIMO SREČEVATI IN OSREČEVATI LJUDI, KI VIDIJO, CENIJO IN SPOŠTUJEJO NAŠE DELO. Vsem ljudem v prihodnjem letu želimo NOTRANJEGA MIRU in ŽIVLJENJSKE ENERGIJE za vse, kar nam življenje dela lepo.

Simona Žnidar, ravnateljica Vrtca Mavrica Vojnik

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost