Skoči na glavno vsebino

TO SMO MI . . . 

Dušanka Renata  Dušanka Renata 2

Smo ena izmed treh skupin v vrtcu na Frankolovem – heterogena skupina, 1. starostno obdobje (1–3 let). Trenutno je v to skupino vključenih 7 otrok (6 novincev), in sicer štirje dečki in tri deklice. V naslednjih mesecih se nam bosta pridružili še dve deklici, v pomladanskem času pa naj bi bila skupina polno zasedena. Vzgojno delo v skupini opravljava vzgojiteljica Dušanka Krančan in pomočnica vzgojiteljice Renata Pušnik.

Začetno uvajalno obdobje je zdaj že za nami. Solzic zaradi ločitve od staršev in strahu pred neznanim skorajda ni več. Skupaj smo že raziskali našo igralnico, spoznali ljudi in prostore v vrtcu ter naše dvorišče.

Igra je naša osnovna dejavnost. V naši igralnici je čutiti pozitivno ozračje, učimo se medsebojnega sodelovanja ter skupaj osvajamo ritem življenja in dela v vrtcu (igra, nega, spontane in načrtovane dejavnosti, umivanje, obuvanje, oblačenje, pospravljanje itn.). Ob tem otroci pridobivajo nove izkušnje in se navajajo na samostojnost. Pri nas je pogosto slišati petje najrazličnejših pesmi, igramo se bibarije, posnemamo obnašanje različnih živali, ogledujemo knjige, s preprostimi vajami telovadimo … nastale so tudi že prve risbice.

Zelo smo veseli našega dobrega sodelovanja s starši.
Tukaj in zdaj nam je lepo, želimo si, da tako ostane tudi vnaprej.

 

Dušanka Krančan in Renata Pušnik

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost