Skoči na glavno vsebino

SMUČARSKI TEČAJ PREDŠOLSKIH OTROK VRTCA MAVRICA VOJNIK

V tednu od 7.3.- 18.3.2022, se je za 70 otrok vrtca Mavrica Vojnik pričel smučarski tečaj na Rogli v izvedbi Alpske Šole. V prvem tednu smo se odpravili na Roglo predšolski otroci iz enot Frankolovo in Šmartno v Rožni dolini, ter 22 predšolskih otrok iz matične enote Vojnik, igralnica 11. V drugem tednu pa so se tečaja udeležili otroci enote Socka, Nova Cerkev ter igralnici 8 in 10 iz enote Vojnik.

Že prvi dan nas je na Rogli pričakalo sonce in mrzel veter, ki pa ni prestrašil vseh nadobudnih smučarjev, da obujejo smučarske čevlje in nekateri izmed njih prvič v življenju, stopijo na smuči. Že sama vožnja je bila zanimivo doživetje, prepevanje pesmi, iskanje Pohorskega belega zajčka in snežne princeske. Ob izstopu iz avtobusa na Rogli, so nas nasmejani pričakali odlični vadbeni učitelji Alpske šole, pod vodstvom g. Damjana Prosenaka. Z nekaj zadržanosti ampak veliko navdušenja so otroci nadeli smuči in pričeli uživati v radostih, ki jih nudi smučanje. Vsak dan so bili aktivno na smučeh dve uri in osvajali smučarske veščine. Strah je počasi izginjal. Tretji dan so se otroci, ki so predhodno že smučali, pričeli spuščati po smučišču Mašin Žaga. Vsi ostali so nadaljevali z učenjem na smučišču Uniorček. Strokovnost, prijaznost in inovativen pristop k učenju smučanja s strani smučarskih učiteljev, nas je pripeljal do sončnega petka, ko smo na Roglo povabili tudi starše, kjer so si lahko ogledali novo osvojeno smučarsko znanje. V skoraj eno urni predstavitvi so si starši lahko ogledali otroke, ki so v enem samem tednu osvojili dovolj spretnosti, da so se samozavestno spuščali po smučišču in se nato z vlečnico pripeljali nazaj na vrh smučišča. Navdušenje je bilo tako pri starših, kot seveda pri otrocih, ki so kipeli od ponosa. Tudi strokovne delavke, ki smo spremljale otroke na smučanju, smo bile navdušene nad znanjem, ki so ga osvojili otroci v zgolj enem samem tednu.

Dejavnosti, kot so smučarski tečaj omogočijo otrok, da pridobijo tisto izredno pomembno mero samozaupanja in samozavesti. Otroci so v enem tednu naredili ogromen preskok in menim, da smo vsi navzoči na zaključni prireditvi to tudi opazili. Seveda na tem mestu še enkrat naša srčna zahvala gospodu Damjanu in vsem vaditeljem Alpske šole, ki so tako čudovito spodbujali naše otroke.

Zapisala Katja GROSEK, dipl.vzg. v oddelku igralnice št. 11, Vrtec Mavrica Vojnik

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost