Skoči na glavno vsebino

V vrtcu Mavrica Vojnik smo se vključili v projekt eko-paket, ki je namenjen ozaveščanju o pomenu odgovornega ravnanja, zbiranja, ločevanja, odlaganja kartonske embalaže za mleko in sokove, saj z odgovornim ravnanjem te embalaže omogočamo nadaljnjo predelavo embalaže, zmanjšujemo količine končno odloženih odpadkov na odlagališčih,…

Na naši enoti smo k temu odgovorno pristopili vsi trije oddelki (otroci 1. in 2. starostnega obdobja) skupaj s starši. Zbirali smo kartonsko embalažo, z njo eksperimentirali, jo sortirali po obliki, velikosti in vrsti embalaže. Otroci iz oddelka posamezne starostne skupine so se skupaj s strokovnimi delavci odločili za izdelavo enotnega izdelka.

V oddelku najmlajših smo se odločili za izdelavo darilnih škatlic za ročne lutke, namenjene za praznovanje rojstnih dni za obdaritev slavljenca.

Delo je potekalo individualno in v najmanjših skupinah ob pomoči odrasle osebe. Pri ustvarjanju smo uporabili še druge materiale (barvne nalepke, rafijo in mekol lepilo). Otroci 2. starostnega obdobja pa so se skupaj odločili za izdelavo hiš, katere so ob razstavi oblikovali v novo celoto – moj kraj.

Vse izdelke smo razstavili v garderobi, katere so si lahko ogledali vsi obiskovalci vrtca in naredili skupni plakat s fotografijami izvedenih dejavnosti. Nekaj pa si jih lahko ogledate tudi vi, v naši galeriji

 

                           Pripravila vzg. Klaudija Lubej

 

 

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost